Amplio 360

Veelgestelde vragen

Dienstverlening: het Werkvitaalpakket

Het Werkvitaal Pakket biedt ondermeer de volgende extra dienstverlening

  • Een P&O Adviesdesk voor al jouw vragen over personeelsmanagement
  • Amplio 360 Scan: hoe haal ik het beste uit mijn personeel
  • Toolbox met handige documenten en checklists voor de basis van uw personeelsmanagement
  • RI&E-Check “heb ik mijn Risico-inventarisatie (RI&E) op orde?”
  • De Werkvitaal Specialist die als het nodig is bij jou (op de werkvloer) actief is

De Werkvitaal Specialist is een werkgeveradviseur en voor jou het eerste aanspreekpunt. En bij ziekteverzuim verzorgt hij / zij het (wettelijke) casemanagement. Bij deze adviseur kan jij ook met andere vragen dan ziekteverzuim terecht. Bijvoorbeeld wat te doen als jouw werknemer niet functioneert. Of hoe jij jouw werknemers vitaal en duurzaam inzetbaar houdt. In opdracht van jou werkt de Werkvitaal Specialist samen met andere specialisten. Zoals de bedrijfsarts en de taakgedelegeerde van de arbodienst Amplio Arbo. Zodat de gelederen gesloten blijven en jij als werkgever verzekerd bent van een eigen verzuimadviseur.

Ja, via onze eigen arbodienst Amplio Arbo (certificaatsnummer C583037). Door afname van het Werkvitaal Pakket voldoe je ook aan de eisen van het Wettelijke Basiscontract Arbodienstverlening.

Nee, hierin verandert niets. Je blijft hiervoor de meldingen registreren in het meldportaal. Je kunt vanuit het meldportaal naar het verzekeringsportaal en ook naar ons verzuimportaal.

Stuur een e-mail naar info@cvbinkomen.nl  

Verzuimbegeleiding: het arbeidsmedisch team

Het arbeidsmedisch team bestaat uit de bedrijfsarts de Taakgedelegeerde, de arbeidspsycholoog, de arbeidsfysiotherapeut en het medisch secretariaat. De bedrijfsarts geeft inhoudelijk leiding aan dit team.

Ja! De Taakgedelegeerde neemt met de werkgever de ziekmelding door en neemt daarna gelijk contact op met de zieke werknemer. Hierna overleggen de Taakgedelegeerde en de bedrijfsarts wat de volgende stap van de verzuimbegeleiding is.

In veel situaties is dat nog niet nodig en werkt het plannen van een consult bij de bedrijfsarts juist vertragend. De Taakgedelegeerde is veel beter bereikbaar, neemt zelf initiatief en handelt sneller. Uiteraard overlegt de Taakgedelegeerde met de bedrijfsarts over inhoudelijke zaken en neemt hierin geen beslissingen.

Ja! Zo gauw dat nodig is spreekt de zieke werknemer de bedrijfsarts. Bijvoorbeeld als het ziekteverzuim langer gaat duren of in bijzondere situaties als de professionele richtlijnen voor bedrijfsartsen dat voorschrijven.

Veel consulten kunnen telefonisch of online plaats vinden. Voor de werknemer die ziek is dat vaak prettiger, omdat deze niet hoeft te reizen, en voor ons is het vaak efficiënter. Maar als dat nodig is, nodigen we zieke werknemers uit in onze locatie in het land. En in de regel zijn de consulten van de arbeidspsycholoog en de arbeidsfysiotherapeut altijd in een spreekuurlocatie.

Wij geloven er in dat medische (arbeid)specialisten het verschil kunnen maken en het advies van de bedrijfsarts kunnen versterken. Bijvoorbeeld een steigerbouwer die aangeeft boven zijn schouder niet te kunnen tillen kan prima door een arbeidsfysiotherapeut gezien worden. Deze fysiotherapeut geeft daarna zowel aan de werknemer als aan de bedrijfsarts een ondersteunend advies. Indien nodig ook voor een behandeling.

Telefoonnummer medisch secretariaat Arbo zuid /Amplio Arbo bereikbaar via 0492-205500