Informatie voor de Doorwerkgever

Als werkgever kunt jij aan jouw werknemers vragen of zij na pensionering nog willen blijven samenwerken. Dus doorwerken tijdens het pensioen. Op die manier kan bijvoorbeeld een project worden afgerond of kennis worden overgedragen op andere werknemers. Hiervoor bestaat de Doorwerkregeling die voor zowel jou als jouw werknemer de minste rompslomp en de meeste vrijheid geeft.

Het is dan wel zaak dat jij rekening houdt met het feit dat de arbeidsovereenkomst eerst moet worden beëindigd en dat jouw werknemer vervolgens in een nieuwe levensfase zit: die van pensioen. Dat maakt dat jouw werknemer geen werknemer meer is maar een doorwerknemer wordt. Anders gezegd, jouw gepensioneerde werknemer werkt als doorwerknemer volledig vrijwillig door.

Arbeidsvoorwaarden voor werknemers kennen veel rechten en verplichtingen vanuit regel- (arbeidsvoorwaarden/CAO) en wetgeving (BW). Veel van die bepalingen zorgen voor gedoe. Denk aan bijhouden van de ketenbepaling, beperkingen aan flexibiliteit, maar ook zaken die jij als werkgever moet doen voor werknemers vanuit goed werkgeverschap. Regel- en wetgeving zijn duidelijk niet ingericht op doorwerken na pensionering.

De Doorwerkregeling van Doorwerkgever biedt hiervoor deze ingewikkelde zaken een klinkklare oplossing die jou ontzorgt. Met de doorwerkregeling kun jij onbelemmerd samenwerken op iedere afspraak die jij en jouw (ex-)werknemer maken. Dus afspraken die bij jullie passen en voldoende vrijheid geeft om elkaar ook los te laten als dat nodig is! Doorwerkgever® voert de administratieve handelingen uit. De administratiekosten zijn nagenoeg gelijk aan de kosten die jij hebt als je jouw werknemer in dienst zou houden.

EVI-groep is partner van Doorwerkgever®. Samen willen wij jou helpen bij de totstandkoming van de nieuwe samenwerking tussen jou en jouw (Door)werknemer. Met de samenwerking tussen EVI-groep en Doorwerkgever® is uw grootste voordeel:

Geen gedoe, goed geregeld!

Heb je een vraag?

Bel gerust met een adviseur van Doorwerkgever®: +31 (0) 204 125 151
Of mail: info@doorwerkgever.nl